Tabletki do aborcji leków Mifepristone - referencje

Zapalenie cewki moczowej

Łączna liczba postów: 0

24.06.2015, Tanya
Napisałem pierwszą wiadomość w nocy.
Dzisiaj poszedłem do kontr.uzi, nie ma też jaj płodowych, pęków. Ale w macicy znajduje się płynna krew. Uzdistka powiedział, że ponad tydzień pomazhyt. Esche razy na poziomie kontroli w ciągu tygodnia.

24.06.2015, Elvira
Cześć, moje drogie kobiety! Mam 40 lat, nie ma męża, mam dorosłą córkę. Kiedy dowiedziałem się, że jestem w ciąży, postanowiłem zrobić med.abort, ponieważ teraz wydaje się być najnowocześniejszym i bezpiecznym sposobem aborcji. Okres ten wynosił 5 tygodni. Zostałem przypięty w przeddzień wszystkiego, wielu bólów, napadów itp. Osobiście tego nie miałem. Poszedłem do kliniki, lekarz dał tabletkę Mifepristone 1, ale poprosiłem o 3! Odkąd przeczytałem, że konieczne jest 3 tabletki. Lekarz powiedział, że efekt jest taki, że pojedynczej tabletki, że z trzech jest taki sam, ale nalegałem na trzy. Mifepriston nie powoduje upływu czasu, blokuje hormon ciążowy. Ogólnie piłem, nie było żadnej sensacji. Po półtora dnia rozpuszczono 2 tabletki Misoprostolu. Nastąpił wielki chłód, a godzinę później bóle zaczęły topnieć co miesiąc, bez bólu, i lekko ciągnęły dolną część brzucha i lekką nitkę. Było dużo krwi ze skrzepami. Trwało to wszystkie 6 dni, ale ostatnie 2 dni były bardzo umiarkowane. Wczoraj przyszedł do kontroli ultradźwiękowej, okazało się, że jajo płodu wyszło, ale skrzepy pozostały trochę. Lekarz dał kolejny 2 misoprostol, wchłonięty, ale nie ma silnej krwi, tylko trochę na kroplę wychodzi. Lekarz mówi, że z niewielkimi wydaleniami macicę można oczyścić. Mam nadzieję, że tak naprawdę nie chcę iść do próżni. Dziewczyny, może ktoś taki? Udostępnij proszę! Będę wdzięczny!

27.06.2015, Marina
I 40.vypila dzisiaj drugi etap układania na tyle mirolyut.nochnoy polchasa.bylo więc kto jeszcze? A masz jeszcze jakieś leki przepisane, typ atsetil.salits.k ty.i Generalny powinien coś protivovosp.?

24.06.2015, Valentina Vasilievna
Elvira, naprawdę schemat z 3 tabletkami jest bardziej niezawodny. System 1-tabletek został pierwotnie zaproponowany przez WHO do stosowania w krajach trzeciego świata z wysokim odsetkiem ubóstwa w celu zmniejszenia liczby nielegalnych aborcji, ponieważ mifepriston nie jest tani. Wyniki europejskich porównawczych badań klinicznych wskazują na większe ryzyko nieskuteczności przy stosowaniu mifepristonu w dawce 1 tabletki (200 mg). Schemat z 1 tabletką mifepristonu zarejestrowano również w Federacji Rosyjskiej, pomimo faktu, że nie przeprowadzono badań klinicznych na terenie naszego kraju, ale wykorzystano dane z badań chińskich. Według oficjalnych danych Ministerstwo Zdrowia Federacji Rosyjskiej, sprawność obwodu stosując 1 tabletki (200 mg) w przybliżeniu 77%, jednak obniża ogólny koszt procedury aborcji schemat 3 tabletki skuteczne w 97-98%. Bez względu na to, czy niewielkie oszczędności są konieczne, aby zwiększyć ryzyko nieskuteczności i późniejszego skrobania, każda kobieta powinna decydować indywidualnie.

24.06.2015, Tanya
Tanya 29 lat, 2 dzieci
Cześć.
Z powodów medycznych poszedłem na medyczną aborcję. Uzd pokazał 3-4 n.b.
Lekarz vipila 3 tab 8.06, przez cały dzień, aby rozpocząć rozmaz. Samochyustvie było normalne. 10,06 Vipila 2 t.mirolyuta trochę nachyalo rozmaz 7 chyasov.Pozvonila lekarz, ona kazano przyjść jutro do tabletek sld.2 mirolyuta, bo myślałem, że Eyad pomijany. Poprzez chyasa 2 po przejęciu mirolyuta 11.06 nachyal ciągnąć zhyvot ból łatwiejszy niż z M. Vidileniya poszedł, ale nie tak obfite. PY vijlo 14.06. Zarodek to zobaczył, wyglądał jak krasnala, a jego oczy patrzyły. Zgustkow jako taki nie pobił, do tej pory odbywa się umiar wykluczenia, jutro na uzi. Po osiągnięciu celu. Dla izvenit błędu, piszę z telefonu.

06/23/2015, Pretty Woman
Dla mnie 40 lat, z 5-dniowym opóźnieniem test pokazał 2 striasy, dwoje dorosłych dzieci, biznes. Po prostu nie mogę urodzić. Zdecydowałem się na medabort. Lekarz o pierwszej po południu dał 200 g. 1 tablet penkraftone., Nic nie poczuł. Zamówiła po 36 godzinach 1 tabletkę mizoprostolu, po trzech godzinach kolejnej 1 tabletce mizoprostolu.
Piszę, bo w przerażeniu internetowym, że napisano o medaborcie, morzu krwi, prawie nie walczy. Misoprostol pił w nocy, bał się dziko, więc poszedłem spać, pomyślałem, jeśli zacznie się wyładowanie i ból, obudzę się. Pierwszy stół napił się o godzinie 12 rano, drugi o trzeciej, ustawił alarm na godzinę trzecią na język tabu i spał. Alokacje były bardzo skąpe, umiarkowane. Rano zadzwoniłem do lekarza, zgodnie z instrukcjami, musiałem wypić kolejny stół z misoprostolem w 12 dni. Lekarz powiedział, że jeśli jajo wyjdzie, nie pij go.
I histerycznie nazywa lekarza, wyjechałem podłogę r powiedziała o 9 rano pić mizoprostol, a następnie o godzinie 10 kolejny mizoprostol stół. Piłem, leżałem, wypoczęty, rozładowany i bardzo łagodny ból. Po południu pojawił się mały żółty szlam. Byłem całkowicie przekonany, że medyczna aborcja zakończyła się niepowodzeniem i chciałem przejść na próżnię. Bolały ją piersi, czuła się winna. Lekarz uspokoił się, mówił wszystko jest normalne. Nie wierzyłem w to. Na szlaku. Dzień poszedł do uzi, po 36 godzinach pierwszego stolika. Misoprostol, na uzi macicy jest czysty.
I vydeleny trochę, i nie ma bólu, aby wszystko było indywidualne!

26.06.2015, Svetlana
Dziewczyny Witam, moja historia nie powiem, jestem 22, mają jeszcze dzieci w planach w ciągu dwóch lat, zajść w ciążę, czy dwa testy, polozhitelnye.Poehala vrachuona do mnie, oczywiście zniechęcać, ale ja wciąż kręcąc reshtlas, mój mąż i ja zdecydowaliśmy, że tak długo, jak nie ma to możliwości, trudne, ale poza tym. Przeszły wszystkie testy, 19.06.15 pili na lekarza jednej tabletki mifepriston, w pierwszym dniu nie było nic oprócz bólu i łzy dziki, dobrze, 20 wieczorem rozpoczął, było trochę krwi i bardzo chorym brzuchu, dając plecy i nogi, gorsza niż z miesiąc, trzy razy w nocy obudziłem się, było bardzo bolesne, widział noshpu, nic nie może t.k.bolshe, segolnya o pierwszej wypił dwie tabletki mizoprostolu, to było 10 godzin i nie mam specjalnej krew, dał mogę powiedzieć bardzo niewiele nie, było trochę skrzepu, ale myślę, że jest zbyt mały, dla płodu, mam 2-3 kto taki był, dziewczyny, podpisuj się. Doświadczenie, nigdy nie miała aborcję z chirurgii i próżnia była również medyczny (4 lata temu), ale nie został ranny i krwawi i skrzepy były, ale teraz już nic nie rozumiem.

22.05.2015, Maria
Dzień dobry wszystkim! Dzisiaj, 22.05.15 rano zrobiłem test, wynik jest pozytywny. Drugie dziecko nie chce, a raczej oboje z mężem nie chcą. Przedtem były aborcje, ale próżniowe. Teraz chcę zdecydować na tablecie. Wkrótce idę do lekarza. Nie znałem tej procedury, dopóki nie przyszedłem na to forum (otworzyłem pierwszy i tak z powodzeniem), zdałem sobie sprawę, że stanie się to w domu. Wiem, co to jest próżnia, z jakiegoś powodu po tym psychologicznie później cierpię 8-9 miesięcy. W ogóle nie odczuwam pragnienia ani pociągu do mego męża. Tylko strach przed czymś i absolutnie niczym i jak tego nie czuję. To bardzo przygnębiające. Myśl o nadchodzącej nocy aż do wstrętu. Więc chcę spróbować pigułek. Niech to minie jak miesiąc. chodźmy. Może po takiej metodzie nie będzie tych okropnych. nieprzyjemne i z silnym odrazą wrażeń.

25.05.2015, Valentina Vasilievna
O różnicy w aborcji leków z łyżeczkowaniem i aspiracją próżniową opisano szczegółowo tutaj: www.mifegin.ru

27.05.2015, Mira 27 lat
Po zażyciu leku będziesz również moralnie stłumiony przez 9 miesięcy. Czym się różni aborcja: próżnia, pigułki, chirurgia. Procedura jest inna, ale znaczenie jest takie samo. Krótko mówiąc, zostaw swoje dziecko. Zwłaszcza, że ​​jesteście małżeństwem.

Recenzje Mifepristone

Produkt: Tabletki

Tatiana (pozytywne opinie)

Przerywa wczesną ciążę

Mifepristone nie jest tak łatwo znaleźć w aptekach, musiałem zamówić. Lek jest przepisywany na miód. aborcja na małą randkę, do około 6 tygodni. Przed odbiorem nie można jeść. Wypił od razu 3 sztuki. Niektóre zaczynają się od razu, ale nie miałem ich i musiałem brać mizoprostol. Skutki uboczne były - ból w dolnej części brzucha, trochę mdłości i zawroty głowy. Cały okres przyjmowania leku, który był pod nadzorem lekarza, w szóstym dniu odchodów już nie był. Następnie wykonała badanie ultrasonograficzne, zdała testy hormonalne, ciąża została całkowicie przerwana. nie było żadnych konsekwencji. Byłem zadowolony z odbioru, ale cena jest bardzo wysoka.

Irina (pozytywne opinie)

O akcji usłyszanej od kuzyna jej męża

Mój mąż ma wielu krewnych. A oto jego kuzyn, a ona jest już kobietą od 40 lat. Żonaty 3 razy. Plotki nie sumowały się, według plotek, tylko z powodu braku dzieci. I jej dzieciom nie wolno było rodzić lekarzy, ponieważ miała bardzo poważną postać epilepsji. Ale pomimo tego, że jest to niemożliwe, zaszła w ciążę trzy razy. I wszystkie trzy razy została przerwana przez ciążę w szpitalu z Mifepristone. Według jej opowiadań, on wszystkie trzy razy spowodował bardzo duże krwawienie i wszystko wyszło bardzo szybko i jakoś bezboleśnie. Dzień był obserwowany, testowany i uwalniany. Ma 40 lat, a teraz znowu jest w ciąży, choć to niemożliwe. Naprawdę chciała, nawet była gotowa leżeć w ciąży w szpitalu i rodzić przez cesarskie cięcie, ale na 2 ultradźwiękach płód wykazał wiele wad. Nawet jeśli dziecko zostanie poinformowane i porodzi, nie przeżyje bez matki. I tym razem też dostała ten narkotyk przed czyszczeniem. Tak więc, w rodzaju chorób kobiecych, nigdy nie cierpiała, więc możemy stwierdzić, że lek jest dobrze tolerowany i nie powoduje chorób bocznych i innych.

Prawda (recenzja negatywna)

Alternatywa dla interwencji chirurgicznej

29 lat, jest dziecko. Pomijam morał, to się stało. Aby przerwać 4 NB w gabinecie lekarskim tak pijany 1 mifepriston, jeden dzień wyciągnął brzucha jak podczas miesiączki, krwawienia, vyvolilsya duży skrzep, myślę, że to „coś”, ale nie. Cały dzień - jak zwykle co miesiąc z małymi skrzepami. Kolejny dzień powinien wypić 2 tony mizoprostolu. Czytałem - przygotowałem się do wspinania się po ścianach, mój mąż jeździł, kupiłem największe uszczelki, które mogłem znaleźć, ale pokrzywy. Ogólnie. Nadszedł dzień i godzina, wydaliny trwały i trwały, wypijały 2 tony (z przerwą 30 minut) Selen, czekam. Poszedłem do toalety i natychmiast dostałem jajo płodowe, nie pomyliłem się, że się pomyliłem - światło, gęsta, jak torba. Czekam na morze krwi i straszliwe bóle. Wszystko jak z miesięcznikiem. Jeszcze łatwiejsze. Silniejszy zrzut nie przebiegał tak umiarkowanie, jak to powinno być. Nie chory, trochę. Tego samego dnia zgodził się spotkać z lekarzem. Poszedłem i spojrzałem - wszystko wyszło, wszystko jest czyste. Będzie też uzi kontroli. Podczas przypisywania regulone, aby przywrócić tło.

Olga (pozytywne opinie)

Lepsze niż normalna aborcja

Te pigułki zostały zrobione przez mojego przyjaciela w celu rozwiązania problemu z niechcianą ciążą. Miała już dwie córki, ale potem, beztrosko, znów poleciała. Nie mogła urodzić ze względu na swoje zdrowie. Po zaadresowaniu w ЖК, przekazał analizy, przeszedł lub odbył się w USA, a ginekolog wydał Mifepriston. Pierwsza pigułka, którą wzięła w obecności lekarza, reszta - w domu. Z jej słów wiem, że wszystko poszło dobrze, bezboleśnie, nie było też żadnych poboków. Ogólnie rzecz biorąc, Mifepristone jest wspaniałą alternatywą dla interwencji chirurgicznej, konieczne jest jej jedynie po konsultacji z ginekologiem, aby nie skrzywdzić ukochanej osoby.

Larissa (recenzja negatywna)

To nie było tego warte

Z jego pomocą miałem medyczną aborcję w klinice. Nie radzę przyjmować tabletek osobiście, dziewczyny, to jest niebezpieczne eto. Przygotować do 12 tygodni użytkowania Mogę samodzielnie kupić lek, okazało się bardzo drogie. Aby przerwać ciążę, pijesz 600 mg raz na dobę, 3 200 mg tabletek. Przez około 24 godziny nic nie czułem, ale byłem w klinice. Ale potem wieczorem poczułem się bardzo źle. Ból był piekielnie prosty, jakby od wewnątrz nożem, który przeciął, skręcił, stał się bardzo wymiotowany. Silne wymioty, potem biegunka, pokój wirował mi przed oczami. Zajęli mnie najlepiej, jak potrafili, po około czterech godzinach było już po wszystkim. Z jakiegoś powodu to właśnie nagle zatrzymał się, a po kolejnej godzinie lub dwóch zaczął czuć absolutnie normalno.Spustya 36 godzin nadal dać tabletkę, ale jest Misoprostol, aby wyciąć materiał lewo. Alokacje były dla mnie bardzo obfite, stało się trochę przerażające, ale po prostu stało się bezbolesne. Natychmiast USG nie jest wykonywane, tylko po dziesięciu dniach. Potem lekarz powiedział mi, że wszystko jest w porządku. Tylko dużo tej strony narkotyku. Pomimo faktu, że sama aborcja zakończyła się sukcesem, później doznałem poważnego zapalenia macicy, które musiałem leczyć przez długi czas. Przez pół roku generalnie nie było miesięcznie, a kiedy zaczynały, były strasznie bolesne, obfite, a rozmazany zrzut trwał długo. Cykl zawsze błądził, tło hormonalne zaczęło przeskakiwać. Następnie znaleźliśmy torbiel jajnika. I choć nie jest oficjalnie napisać, że jest to - w wyniku aborcji medycznej, w rzeczywistości, to jest tak - mój nowy ginekolog okazał się rozsądny, wyjaśnił, że lek jest popularny, ale to nie jest bezpieczne, więc nie będę go umieścić plusem.

Tanya (pozytywne opinie)

Alternatywa dla aborcji

Nie będę czytał moralności, ale zdarza się, że aborcja jest konieczna, nie ma sposobu na opuszczenie dziecka. Zrobiłem w centrum medycznym, przy pomocy tabletów "Mifepristone". Ale jest to możliwe tylko przez okres do 6 tygodni, a następnie zwykłe łyżeczkowanie. Dałem 6500 rubli, uczciwie zdałem testy, lekarz mówił, wyjaśnił, jak będzie przebiegała procedura. Pierwszą tabletkę, którą wypiła w swoim gabinecie, i drugą, którą podała jej. Następnego ranka wypiłam go, a potem zaczął się proces. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się, że skurcze będą tak bolesne, jak prawdziwe ataki. Aby ulżyć w bólu, lekarz zalecił równoległe przyjęcie "No-shpu". Trochę znieczulała. Zaczęło się krwawienie, pojawiły się skrzepy, ale nie zauważyłem niczego w rodzaju "normalnej" menstruacji, tylko bardziej obfitego wyładowania. Krwawe dni 7, potem poszedłem do kontroli ultradźwiękowej, owoc wyszedł całkowicie. Cykl szybko się odbudował. Z jakiegoś powodu, lekarz USG przeklinał przez długi czas, którego nie mogłem zrobić z tabletkami po cięciu cesarskim), ale ginekolog jest bardziej widoczny, jak sądzę. Mifepristone wywołuje skutki uboczne, płód może nie zostać całkowicie usunięty i trzeba go usunąć chirurgicznie, ale sam nie doświadczyłem. Jeśli odrzucasz moralność, ta metoda jest lepsza i bardziej oszczędna niż aborcja.

Jakie pigułki mogą przerwać ciążę: listę leków i przeciwwskazań

Opublikowano w: admin in Women's Health 06/10/2018 0 wyświetleń

Jakie pigułki możesz przerwać ciąży bez szkody dla zdrowia?

Współczesne farmaceutyki mają alternatywę dla aborcji, która może zaoferować płeć bardziej sprawiedliwą.

Medyczna aborcja

Zdolność do zatrzymania niepotrzebnej ciąży bez interwencji chirurgicznej za pomocą pigułek nazywa się aborcją medyczną. Ciąża jest przerywana we wczesnym terminie około siedmiu tygodni.

Lek do wczesnej aborcji

Jakie tabletki mogą przerwać ciążę i jak bezpiecznie jest to zrozumieć poniżej.

Aby pozbyć się niechcianych leków na ciążę, pomoże antyprogestagen Mifepreston. Ten lek ma wiele innych nazw.

Lek ten może również pomóc w antykoncepcji awaryjnej. Ale dawkowanie w tym przypadku jest inne, a nazwa tego leku to Ginepristone.

Aborcja z preparatami może być obarczona działaniami ubocznymi, z których głównym jest krwawienie, które jest obarczone krwawieniem. Mogą rozwinąć się różne nowotwory i stany zapalne, a także nie ma stuprocentowej gwarancji, że ciąża zniknie.

Kiedy zalecana jest aborcja medyczna

Warunki, w jakich można dokonać aborcji:

  • Przede wszystkim to pragnienie kobiety nie staje się matką.
  • Jeśli kobieta jest w ciąży nie więcej niż czterdzieści dziewięć dni.

Zalety używania tabletów

Kiedy wykonujesz aborcję medyczną, otrzymujesz pewne korzyści:

  • Szpital, który nie musi być odwiedzany.
  • Odrzucenie płodu jest podobne do menstruacji.
  • Minimalne ryzyko wtórnej niepłodności.
  • W znieczuleniu i chirurgii nie ma potrzeby.

Przeciwwskazania do przyjęcia

Przerwanie nieplanowanej ciąży przy pomocy tabletek nie jest zalecane:

  • Jeśli twoja ciąża jest w ósmym tygodniu.
  • Jeśli istnieje podejrzenie ciąży ektopowej.
  • Ostra i przewlekła niewydolność wątroby.
  • Zapalne choroby moczu - układ rozrodczy.
  • Ostra i przewlekła niewydolność nerek.
  • Astma oskrzelowa.
  • Mięśniak macicy.
  • Osobista nietolerancja.

Lista leków

Aby nie musieć dokonywać aborcji żadnymi metodami, można stosować antykoncepcję awaryjną z tabletkami po stosunku bez zabezpieczenia.

  • Postinor. Lek, który pomaga w niechcianej ciąży. W opakowaniu są dwie tabletki. Pierwsza tabletka powinna zostać wypita natychmiast w ciągu siedemdziesięciu czterech godzin. Następna tabletka jest pijana po pierwszej w ciągu dwunastu godzin. Ten proces pomoże Ci w pilnej ochronie przed ciążą. Gwarancja wynosi 85%.
  • Pencrofton. Ten lek może być stosowany jako środek antykoncepcyjny w nagłych wypadkach. Stosuje się go również do przerwania już występującej ciąży w małym okresie. To narzędzie jest zalecane dla kobiet, które nie rodziły.
  • Mythophian. Aby pozbyć się ciąży, która nie przekracza sześciu tygodni, możesz użyć tych pigułek. Są również wykorzystywane jako środek stymulujący poród.
  • Mifepristone. Pomaga zatrzymać ciążę nie dłużej niż sześć tygodni. Aby to zrobić, należy zastosować lek z trzech tabletek na raz.
  • Mifyprex. Lek, który jest bardzo skuteczny w powstrzymywaniu ciąży. Również można go łatwo przenieść.
  • Mifegin. Bardzo dobre narzędzie, wyróżniające się niezawodnością. Jest stosowany w pierwszym trymestrze ciąży.

Jakie testy powinienem wykonać dla farmaceuty?

Przerwanie ciąży bez operacji powinno być kontrolowane przez specjalistów, jak również interwencja chirurgiczna. I nie jest pożądane spędzać go w domu. Lista testów, które będziesz musiał zdać:

  • Pierwszym krokiem jest uzyskanie USG.
  • Rhesus - grupa czynnikowa krwi.
  • Smear.
  • Analizy dotyczące HIV, zapalenia wątroby, kiły.

Pamiętaj, że nie jest to długi czas, więc im szybciej przejdziesz testy, tym lepiej. Niektóre kliniki przeprowadzają szybkie testy i dokonują aborcji w dniu leczenia.

Co to jest przerwanie leczenia?

Wykonanie takiej aborcji jest konieczne w placówce medycznej, ponieważ stanowi ona całkowite poronienie.

Leki, które są dopuszczone do tej procedury w Rosji.

Mirolyut i Misoprostol, tak aby owoc został wypuszczony na zewnątrz, może zająć kilka godzin po zażyciu powyższych leków.

  1. Określ początek ciąży.
  2. Zdecyduj się na aborcję medyczną.
  3. Podpisz odpowiednie dokumenty.
  4. Przekazać analizy.
  5. Zidentyfikuj brak przeciwwskazań lub ich obecność.
  6. Jeśli wszystko jest w porządku, lekarz podaje tabletkę, którą należy wypić na pusty żołądek i pod nadzorem specjalisty.
  7. Po przyjęciu leku obserwacja lekarska trwa przez kolejne kilka godzin, aby zareagować w trybie pilnym w przypadku wystąpienia działań niepożądanych.

Reakcja każdego organizmu na ten proces jest indywidualna i może nastąpić po godzinie lub dwóch dniach. Jeśli pojawiły się plamki, proces się udał. Przed wyjazdem do szpitala należy zakupić i zabrać ze sobą uszczelki. Nie zapomnij wziąć wszystkich informacji kontaktowych specjalisty, aby w przypadku, gdybyś mógł się z nim skontaktować.

Odwiedź lekarza ponownie, będziesz miał kilka dni po zabiegu.

Jest trochę niuansów, nie zawsze śmierć płodu odbywa się bez użycia leków, które zmniejszają macicę. Tak, że prawdopodobnie będziesz musiał wziąć pusty żołądek i pod nadzorem specjalistów, aby wziąć inny lek.

Po przyjęciu leku na skurcz macicy, powinno zacząć się krwawienie, dlatego obecność personelu medycznego jest bardzo ważna.

Rodzaje reakcji organizmu na przyjmowanie leku

Każdy organizm toleruje leki na swój własny sposób.

  • W najlepszych przypadkach aborcja przebiega jak zwykle co miesiąc, ale z uwolnieniem skrzepów i obfitszymi.
  • W niektórych przypadkach występują mdłości i wymioty.
  • Może zakłócać bóle głowy.
  • Skurcze w dolnej części brzucha.
  • Biegunka.

Mifepriston jest wydalany z organizmu w ciągu czterech dni. Dzieje się to naturalnie z kałem i moczem.

Jeśli ciąża nie zostanie przerwana

Za dziesięć dni, po farmaceucie, konieczne jest poddanie się ultradźwiękom, pomoże ustalić, czy ciąża została przerwana, czy też nie, i sprawdzić obecność szczątków płodowego jaja.

  • Jeśli aborcja nie była zakończona i są pozostałości, będziesz musiał użyć innych metod całkowitego oczyszczenia.
  • Jeśli pomimo krwawienia zachowana jest ciąża, to w żadnym wypadku nie można go opuścić.

Odzyskanie

Ten proces jest podawany ciału przez miesiąc. W tym okresie należy poważnie traktować wszelkie nieistotne odchylenia od normy. Jeśli nagle coś powoduje u Ciebie lęk, natychmiast skontaktuj się z lekarzem.

Niedozwolone podczas odzyskiwania:

  1. Pić alkohol.
  2. Ciężki, fizyczny wysiłek.
  3. Sauna, sauna i gorąca kąpiel.
  4. Aby wejść w stosunek seksualny.
  5. Do schłodzenia.
  6. Użyj tamponów.

Jak długo mogę używać aborcji medycznej?

Zgodnie z prawem Federacji Rosyjskiej. Aborcja jest dozwolona do dwunastu tygodni, termin dla farmy jest znacznie mniejszy.

  • Maksymalny okres, sześć tygodni.
  • Optymalny okres to trzy, cztery tygodnie.

Na późniejszym etapie nie zaleca się przerywania ciąży, ponieważ jest ona obarczona:

  • Niekompletna aborcja.
  • Krwawienie.
  • Ciągły rozwój ciąży.

W takich przypadkach konieczne będzie odwołanie się do interwencji chirurgicznej.

Jeśli nadal zdecydowałeś się przerwać ciążę w domu, musisz pamiętać:

  1. To bardzo niebezpieczne.
  2. Konieczne jest dokładne przestudiowanie instrukcji użytkowania.
  3. Aborcja w domu może mieć negatywne konsekwencje dla zdrowia, a czasem dla życia.
  4. Postaraj się, aby ktoś był w domu, więc w ostateczności ktoś musiał wezwać karetkę.

Co jeszcze powinienem przeczytać:

Dodaj komentarz Anuluj odpowiedź

Ostatnie wpisy

Najnowsze komentarze:

  • Mam nadzieję, że piszę Dlaczego zielone upławy pojawiają się w czasie ciąży?
  • Lana nagrać skuteczną maść z pocenia się stóp
  • Lana nagrać Jak prawidłowo wyciąć paznokcie u nóg?
  • Varya do nagrywania Skuteczna maść z pocenia się stóp
  • Jak wyciąć twoje paznokcie?

Strony

Umieściliśmy nasze dusze w tej witrynie. Proszę nie kradnij treści.

Przerwanie ciąży z przeglądami tabletek

Coraz częściej mamy do czynienia z aborcją reklamową "aksamitną". Jest to stosunkowo bezpieczny sposób na przerwanie ciąży. Bez interwencji chirurgicznej, bez użycia znieczulenia, wymaga jedynie przyjmowania pewnych leków (stąd - lekarskich lub tabletkowanych).

Treść artykułu:

Przygotowania do aborcji tabletkowanej

Zastosuj tę metodę we wczesnych stadiach ciąży, do 49 dni opóźnienia od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.

Do chwili obecnej stosowane są następujące leki:

  • Mifygin (produkcja Francji);
  • Mifepriston (Rosja);
  • Pencrofton (Rosja);
  • Mifolian (produkcja Chin).

Mechanizm działania wszystkich leków jest taki sam. Występuje blokowanie receptora hormonu progesteronu, która jest przeznaczona do podtrzymywania ciała w trakcie ciąży, a w konsekwencji rozwarstwianie następuje zarodkowych membrany od ściany macicy i wydaleniu z komórki jajowej.

Wszystkich tych leków nie można kupić w aptekach bez odpowiedniej recepty!

Etapy utrzymania

Zanim przejdziesz procedurę, upewnij się, że lekarz ma wszystkie niezbędne dokumenty i pozwolenia.

  1. Na początek ginekolog upewni się, że ty naprawdę w ciąży. Aby to zrobić, zdasz standardowy test ciążowy, a następnie USG (czujnik domaciczny), Ponadto lekarz potrzebuje wykluczają ciążę ektopową;
  2. Pacjent zapoznaje się z arkuszem informacyjnym i znaki istotne dokumenty;
  3. Jeśli brak przeciwwskazań, pod nadzorem lekarza, pacjent przyjmuje lek. I jest kilka godzin pod nadzorem lekarza leżącego na kanapie;
  4. Po 2-3 godzinach może wyjść z kliniki. W tym czasie około 50% kobiet zaczyna skurcze macicy i krwawienie;
  5. Za 3 dni pacjent przychodzi do lekarza na USG. Konieczne jest upewnienie się, że w macicy nie pozostało jajo płodowe.

Wiele kobiet zastanawia się, jak bolesna procedura.

Zwykle ból jest nieco silniejszy niż podczas normalnej menstruacji. Poczujesz skurczowe tętno macicy. Zgodnie z umową z lekarzem można zażyć znieczulenie.

Zalecenia po aborcji farmakologicznej

  • Po aborcji medycznej, powstrzymaj się od seksu przez 2-3 tygodnie: może to być przyczyną krwawienia i występowania procesów zapalnych. Ponadto jednym z powikłań może być zmiana owulacji, a kobieta może zajść w ciążę 11-12 dni po zabiegu;
  • Miesiączka zwykle rozpoczyna się w ciągu 1-2 miesięcy, ale możliwe są nieprawidłowości cyklu miesiączkowego.
  • Ciążę można zaplanować po 3 miesiącach, jeśli wszystko poszło dobrze. Przed planowaniem należy zgłosić się do lekarza.

Wideo: zalecenia dotyczące tabletek aborcyjnych

Przeciwwskazania i możliwe konsekwencje

Tabletki są silnymi lekami, które mają pewną liczbę przeciwwskazania:

  • wiek powyżej 35 lat i poniżej 18 lat;
  • W odstępie trzech miesięcy przed zapłodnieniem zastosowano hormonalne środki antykoncepcyjne (doustne środki antykoncepcyjne) lub użyto urządzenia wewnątrzmacicznego;
  • podejrzenie ciąży pozamacicznej;
  • Ciąża była poprzedzona nieregularnym cyklem menstruacyjnym;
  • choroby kobiecej sfery seksualnej (włókniaki, endometrioza);
  • patologie krwotoczne (niedokrwistość, hemofilia);
  • alergie, epilepsja lub niewydolność kory nadnerczy
  • długotrwałe stosowanie kortyzonów lub podobnych leków;
  • niedawne stosowanie steroidów lub leków przeciwzapalnych;
  • niewydolność nerek lub wątroby;
  • choroby zapalne przewodu żołądkowo-jelitowego (zapalenie okrężnicy, zapalenie żołądka);
  • astma oskrzelowa i inne choroby płuc;
  • patologia serca i naczyń krwionośnych, a także ryzyko sercowo-naczyniowe (wysokie ciśnienie krwi, otyłość, palenie tytoniu, cukrzyca);
  • reakcja alergiczna lub nadwrażliwość na mifepriston.

Dość często po aborcji medycznej występują zaburzenia hormonalne, które wywołują różne choroby ginekologiczne (zapalenie, endometrioza, erozja szyjki macicy, mięśniak). Wszystko to może prowadzić do bezpłodności.

Bezpieczeństwo aksamitnej aborcji to mit czy rzeczywistość?

Jak widzimy, na pierwszy rzut oka - jest to dość prosta operacja i, co najważniejsze, mówi się, że jest w dużej mierze bezpieczna w porównaniu z interwencją chirurgiczną. Jednak w rzeczywistości wszystko nie jest tak proste, jak się wydaje.

Czy to "bezpieczeństwo" jest bezpieczne?

  • Jeśli aksamitna aborcja nie nastąpiła do końca. Poważnym niebezpieczeństwem dla dziewczyny jest niecałkowite zakończenie ciąży, które objawia się w postaci ostrego bólu w jamie brzusznej, obfitego krwawienia. Przy takich objawach wymagana jest natychmiastowa hospitalizacja i usunięcie resztek elementów zarazków. Zwykle wykonuje się to chirurgicznie za pomocą ostrego noża do cięcia laserem. Ta operacja grozi uszkodzeniem ścian macicy, sąsiednich narządów, krwotokiem, a także innymi konsekwencjami chirurgicznej aborcji.
  • Jeśli procedura nie zostanie wykonana na czas (po 7 tygodniach ciąży), nawet śmiertelny wynik jest całkiem możliwy. Chociaż istnieją dziesiątki udowodnionych zgonów z mifepristonu tylko w Unii Europejskiej, w rzeczywistości, eksperci zgadzają się, jest ich o wiele więcej i tysiące, którzy otrzymali nieodwracalne szkody dla zdrowia. Dr. Randy O'Bannon, szef działu badań Narodowego Komitetu ds. Życia (USA), uważa, że ​​bardzo trudno jest uzyskać informacje o śmierci pacjenta w wyniku zażywania leków. Ta informacja trafia do producenta i natychmiast staje się niedostępna dla ludzi.

Nie wolno nam zapominać, że aborcja, zarówno farmakologiczna, jak i chirurgiczna, polega na zabiciu nienarodzonego dziecka.

Jeśli znajdujesz się w trudnej sytuacji życiowej i chcesz dokonać aborcji, zadzwoń 8-800-200-05-07 (infolinia, dzwonisz z dowolnego regionu jest bezpłatny).

Recenzje:

Svetlana:

Zaadresowała w ramach konsultacji kobiecych na zasadzie zapłaty. Najpierw poddała się ultradźwiękom, ustaliła wiek ciążowy, następnie wzięła wacik na infekcję, upewniła się, że nie ma żadnych infekcji, dała dobre. Miałem okres 3-4 tygodni. Wypiłem trzy tabletki mephepristonu. Można je żuć, a nie gorzko. Z początku trochę mdło, ale mdłości minęły, gdy wypiła kefir. Zanim pozwolili mi wrócić do domu, wyjaśnili mi wszystko, a także wydali instrukcje i 4 tabletki Mirolyut. Powiedzieli po 48 godzinach, aby wypić dwie, jeśli nie dwie, dwie godziny później. Wypiłem dwie tabletki w środę o 12.00. nic się nie stało - wypił jeszcze jeden. Potem krew wiała, obficie zakrzepła, brzuch był chory, tak jak z miesiączką. Przez dwa dni krew płynęła obficie, a potem po prostu się rozmazała. Siódmego dnia lekarz powiedział, że powinien zacząć przyjmować Regulona, ​​aby przywrócić cykl menstruacyjny. W dniu, w którym zabrano pierwszą tabletkę, ruszył kicz. Dziesiątego dnia wykonała USG. Wszystko jest normalne.

Varya:

Z jakiegoś powodu nie mogłem rodzić, więc zrobiłem medyczną aborcję. U mnie wszystko minęło lub miało miejsce bez komplikacji, ale z takimi bólami, że mama nie smuci. Ja w tym czasie wypiłem 3 tabletki nie-shpy, co najmniej trochę łatwiejsze... było to bardzo trudne psychologicznie. Teraz uspokoił się, a lekarz powiedział lub powiedział, że wszystko dobrze minęło lub miało miejsce.

Elena:

Mój lekarz zalecił mi aborcję medyczną, przeszedł badanie, wypił tabletki mifepristonu, a następnie siedział przez 2 godziny pod nadzorem lekarza. Przyszedł w 2 dni, dał mi jeszcze dwie pigułki pod językiem. Godzinę później krew, absolutorium, okropnie chory żołądek, tak że wspiął się na ścianę. Powstały koty. Tak więc mój okres wynosił 19 dni. Przyszedłem do lekarza, zrobiłem mi USG, znalazłem szczątki płodowego jaja. W rezultacie wciąż mam próżnię.

Daria:

Dzień dobry wszystkim! Mam 27 lat, mam syna, który ma 6 lat. W wieku 22 lat urodziłam syna, kiedy miał 2 lata, znowu zaszłam w ciążę, ale nie chciałam pozostać w ciąży, ponieważ młody człowiek był bardzo niespokojny i po prostu byłam torturowana. Zrobiłem miód. Aborcja! Wszystko minęło bez problemów! Po 2 latach ponownie zaszłam w ciążę i znowu to zrobiłem. Znowu wszystko poszło dobrze. Cóż, teraz czas minął i znów został przerwany przez pigułki. I zaczyna się koszmar! Wypiłem pigułki, które przepisał mi lekarz, w domu, było bardzo źle, było obfite rozładowanie! Pads nie pomogły! Ogólnie rzecz biorąc, horror. W skrócie, wielbiciele wysłali mnie do próżni. Dwa poprzednie miód. aborcja. nie były bolesne wszystko wydarzyło się bez problemów! Ale 3 oczywiście byłem przerażony! Szczerze mówiąc, żałuję... Teraz piję antybiotyki...

Natalia:

Podobno każdy ma swoją własną drogę. Moja dziewczyna to zrobiła. Powiedział, jakby co miesiąc minął, bez bólu, bez komplikacji, tylko zwymiotował...

Jeśli potrzebujesz porady lub pomocy, a następnie przejdź do strony (http://www.colady.ru/pomoshh-v-slozhnyx-situaciyax-kak-otgovorit-ot-aborta.html) i znaleźć na infolinię lub najbliższym punktem wspierać macierzyństwo.

Chcemy, abyś nie stawił czoła takiemu wyborowi. Ale jeśli nagle natkniesz się na tę procedurę i chcesz podzielić się swoimi doświadczeniami, z przyjemnością wysłuchamy twoich komentarzy.

Administracja strony przeciw aborcji i nie angażuje się w ich propagandę. Artykuł służy wyłącznie do celów informacyjnych.

Opublikowano w dniu 8 sierpnia 2012 r. W tytule: Ciąża

Dziewczyny, dziewczęta, kobiety... zdarzyły się w mojej sytuacji, że zrobiły 3 obady... i na różne sposoby: próżniowo, chirurgicznie i tabletkowo. Nie radzę nikomu tabletkowania ((((to jest straszne !!... Nawiązując fizichekoy i psychicznie... straszny ból i 3 dni pójdziesz zielony tsveta..znaya że dziecko umrze... po takim aborcja-go miesięcznik dla drugiego miesiąca. U lekarza powiedział, że to normalne... Nikomu nie doradzam... lepiej iść i zadrapać... i najlepiej nie popełniać takich błędów...

W życiu są różne sytuacje. Każda kobieta sama decyduje o tym, co zrobić z ciążą.
Jeśli opóźnienie wynosi 3-4-5 dni, nie spodziewaj się cudu. Wykonaj test i jeśli 2 paski są potwierdzone, pilnie potrzebujesz lekarza! MA może być prowadzona do 6-7 tygodni, od początku ostatniej miesiączki. Ale lepiej zrobić to w czasie 2-3 tygodni ciąży. Następnie przechodzi bez szczególnych komplikacji i nie jest potrzebna próżnia. Pamiętaj, im dłuższy okres, tym bardziej prawdopodobne jest krwawienie, aw konsekwencji interwencja próżniowa!

czytając komentarze widzę, że wszystkie są inne...
zrobił miód. aborcja, po pierwszym etapie ciężkich skurczów brzucha, dolnej części pleców, nie mogła usiąść, musiała przyjąć pozę zyu. idąc do recepcji i po przejściu pierwszego etapu przez cały czas były łzy, nie mogły się uspokoić, silne krwawienie z dużymi skrzeplinami miesięcznika to już 10 dni...
I jeszcze pytanie... Dziewczyny, która od ciebie przyjęła leki hormonalne przed aborcją? Jakie są konsekwencje? na samym początku zauważyłem, że dla tej metody przerwania jest przeciwwskazaniem. Wziąłem pigułkę nawet podczas ciąży. - ostrzegł ją lekarz, ale nawet nie zwróciła na to uwagi.

dziewczyna, kochanie nie bój się, zrobiłem 2aborta, zgarniania i medycznej, co za ulga, że ​​już mają jedno dziecko, urodzone był na żądanie długo oczekiwany ulubionych, ale jeśli nie chcesz, aby Twoje dzieci nie rodzić, jeśli nie na siłę, ani moralnej ani fizycznej podwyżkę dzieci. Zastanów się, co możesz dać dziecku: ubóstwa lub bezpieczeństwa? miłość czy obojętność? ojciec alkoholika? Wysłać do babci? ale będzie mu dobrze, jeśli nie oczekuje się go i nie chce? Myślę, że lepiej jest mieć aborcję. wczesnym etapie, kiedy nie jest jego bijące serce, a gdy nie jest to osoba, ale tylko komórki tworzące skrzep, to nie boli. bardziej boleśnie zrozumie, że nie jest potrzebny nikomu

jaką dawkę wypiłeś Mifepristone, wypiłem 1 stolik. 10 mg, ale menstruacja nie rozpoczęła się przez 5 dni. po minięciu pijanego tabletu. Co dalej. Powiedz mi...

Na początku 2013 roku zrobiłem medyczną aborcję z Mifepristone. Zrobił lub zrobił w klinice "Relayf". Koszt: 21 000 tenge. W poniedziałek miałem badanie ultrasonograficzne, potwierdzające obecność cewki wewnątrzmacicznej i krótkoterminowe (4 tygodnie), wziąłem jedną tabletkę Mifepristone. Następnie spędzili z nimi dwie godziny - w przypadku ujawnienia negatywnych reakcji z mojego organizmu na składniki, które składają się na jego skład. Wszystko w porządku - nie było reakcji (chociaż bardzo się bałem, po przeczytaniu różnych historii o niepohamowanych wymiotach, bólu głowy itp.). Po dwóch godzinach wróciłem do domu, w taksówce poczułem bóle ciągnące w podbrzuszu, raczej ostre. Ale wszystko szybko minęło. Potem przez resztę dnia dochodziło do sporadycznych hałaśliwych wrażeń, ale nic nadprzyrodzonego. Było nawet bardzo dziwne, że praktycznie nie było reakcji - żadnych wydalin, żadnego specyficznego bólu... wydawało się, że nic się nie zmieni. Następnego ranka - dokładnie 24 godziny po pierwszym tablecie - wypiłem 3 tabletki Misoprostolu lub... nie pamiętam dokładnie nazwy. I dokładnie po 30 minutach zaczęły się mikrofagi - absolutnie nic się nie martwiło, tak jakby były to bardzo nudne miesiące. I od tego momentu przez tydzień rozładowanie trwało. Co do ich intensywności, mogę powiedzieć, że pierwszego dnia były oczywiście najsilniejsze - ale nie wymagały wymiany uszczelki więcej niż raz na trzy lub cztery godziny... A w pozostałe dni intensywność była raczej niska niż średnia. Na ultradźwięku musiałem przyjść za 10 dni. Poszedłem, lekarz powiedział, że nie ma skrzepów i innych komplikacji, wszystko jest w porządku. W ciągu miesiąca zabronione jest uprawianie seksu. To oczywiście nie jest łatwe - ale z szacunku dla zdrowia, a jednak małe, ale nienarodzone życie może być opóźnione. A potem lekarz ultrasonografu powiedział, że uczniowie przychodzą po aborcji do uzi kontroli i mają całą macicę pełną krwi, tk. nieważne, co mają tacy, którzy zamknęli dziecko i nie myślą o swoim zdrowiu... Więc jeśli masz obawy dotyczące tej metody, mogę powiedzieć, że w moim przypadku wszystko poszło tak prosto, jak to tylko możliwe, nie bolesne i nie przerażające. Również z psychologicznego punktu widzenia jest postrzegany jako proces naturalny.
A także: przy okazji, zaszłam w ciążę ze spiralą. I umieścić go pod koniec lutego tego roku, a nawet po 2 miesiącach spadła - po prostu bardzo niespodziewanie, który nazywany jest „wyjście”... i oczywiście, skulił się, a gdy nie było opóźnienia 3 dni, wiedziałem dokładnie, co się dzieje... Więc moja rada dla ciebie brzmi: zanim umieścisz spiralę, pomyśl, czy to jest tego warte? Po tym wszystkim, to okazuje się, że nie może odgrywać żadnej roli... Jest również zostawić prawdopodobnie dziecko nie można - bo nawet w czasie ustalania zarodka w macicy już tam nie było, ale,, to dziecko byłoby w lewo zgodnie z USA - było silnym zagrożeniem.

Niepoprawnie - nie na początku 2013 r., Ale na początku maja 2013 r

Czy MA. w lutym 2013 r. Tak się złożyło, że mam już syna przez 6 miesięcy i wtedy nie byliśmy jeszcze gotowi na drugie dziecko. Wszystko poszło dobrze dla szczęścia, nie rozumiałem, co się stało, czułem się, jakby to było co miesiąc. Teraz znowu podejrzenie ciąży, od tygodnia idę do lekarza na pigułki

dokonał aborcji medycznej... wczoraj. Dziś uzi wykazał, że jajo płodowe nie wyszło.
dała jeszcze dwie, które widziała wczoraj. mówili, że muszę się ruszać, skaczę i przysiadam, posprzątałem generała. może nie działać tak mało przeniesiony?
jeśli nie wyjdzie ponownie chirurgicznie, to co to będzie? Po prostu nie mam już więcej dzieci (niedobór hormonów jest skończony? (Upłynnij kilogram tego 25...? (((Co mogę zrobić? Pomoc (ryczę cały dzień

Dzisiaj dokonałem medycznej aborcji.
prawie nie ma bólu, dużo krwi, oczywiście, ale lekarz mówi, że to normalne. Wydawało mi się, że wszystko to wypadło, ponieważ. istniał dziwny, duży biały skrzep (w zwykłym miesięczniku to nie było)
bardzo szczęśliwy!
wszędzie, gdzie piszą o uczuciach emocjonalnych, cierpieniach, depresjach itp. - nie wierzcie w to. jest to bardzo podobne do programu prania mózgów do wzrostu populacji.
Doświadczenia były raczej "ale nagle nie zadziała"

Nie chciałem dziecka, a ja nie chcę. Zaszła w ciążę z prezerwatywą (nawet obraża!)

jeśli istnieje choćby najmniejsza wątpliwość co do aborcji, radziłbym robić to!

w kliniki na południowy zachód (matka kliniki i dziecko w Oparin). drogi, ale wysokiej jakości.

Dziewczyny, chcę wam opowiedzieć... Spotkałem się z MCH 6 miesięcy. I ciąży, powiedziała w odpowiedzi usłyszał: „Nie mam nic do powiedzenia”.. Potem zaczął opowiadać mi, nie wziąć telefon, SMS obalony „Zadzwonię do ciebie z powrotem” i zniknął. Kiedy zapytałem, dlaczego nie oddzwoni usłyszałem „dobrze, przepraszam, Wasza Wysokość, nie oddzwoni.” Po rozmowie z rodzicami postanowił porozmawiać pod ich presją. „Tworzenie poczucie rodziny nie widzę, jest to niepraktyczne, dziecko nie jest powodem, a tylko jeden z argumentów, najpierw podszedł do mnie znaleźć, a następnie zająknął o ślubie. W ogóle, być zaangażowany w ciąży „, a ja postanowiłem... Cóż, jak tego misia.. Drank mefipriston Tabela 3 i 2 dni.. rasperezhivalas niczego, co nie wpływa na mnie... Piłem pierwsze 2 mirolyuta i 2 godziny od mnie dosłownie wypadł łatek endometrium i taka żółtawa kula cm1,5 z żyłami. Kapsuła Zheleobraznaya.. Po 3 godzinach wypiłem kolejną 2 kartę spokoju. Mes prostu poszedł, ale kolor jakiegoś szkarłat, jasne.. Biedny nie miał brzuch delikatnie chwycił i czuł się chory na zwykłych Mes. W dniu 5 po mefipristona zaczął pić Jeanine, w dniu 6 wykonany Uzi. Wszystko dobrze. Dziewczyna, najgorsze jest moralnym znieść.. Naprawdę chciałam rodzić, i kocham go, klęcząc przed nim błagał... A teraz myślę, że to wszystko na lepsze.. Dlaczego by taka osoba blisko.. podstępne... Więc jeśli jesteś w tym sytuacja, zważ wszystko i nie bój się. Zrobiłem wszystko, co mogłem... Boże wybacz mi, Panie, za to, co zrobił.. Jeśli masz pytania, pytaj, ja odpowiem... Tabletki były rosyjski Nizhpharm, trwałość sprawdzone z lekarzem

Mephipristone zajął 3 zakładki u lekarza 19 lipca 2013 r. O godzinie 17.00, pokój 21.07.13 o godzinie 17.00 2 karty i po 3 godzinach o godzinie 20.00 kolejną 2 zakładkę. Zhanin pić od 23.07.13, uzi robić 24.07.13

MADE MA! Kapets pożałujesz 40 razy lepiej niż 1 raz znosić ból niż takich mąk! Już 11 godzin z ostatnich Bout, który nie ma takiego wroga! Absolutnie nic do jedzenia, wymioty, biegunka, SAMA cały zielony, pastelowych STAND nie może, a nawet oczy otwarte, znieczulenie nie działa, leki na biegunkę, nudności i też mi jak pączek połowę Delete! doradzać nikomu nic nie będzie! nie wszystko super!

Witam, 27.08 (wtorek) przyszedł na wizytę w wyświetlaczu LCD, a następnie potwierdzić ciążę po 4 tygodniach, dla mnie to było od razu jasne, że nie uratuje, mam wspaniałą, powitalny synulka 4 goda.I tak się stało, że mogę zabrać odna.Vrach poinformowani medyczna aborcja, na którą się zgodziłem. W tym samym dniu w jej obecności wypiłem pierwszą dawkę dwóch tabletok.Cherez 2 godziny I ukazał domoy.Cherez dzień 29.08 (czwartek), przyszedł ponownie w jej obecności pili 2 tabletki mizoprostolu... i wtedy się zaczęło.
Podbrzusze zaczynają ciągnąć, plecy zdrętwiały, byłem strasznie tashnilo, zawroty głowy, ale nie wymiotował, nie mógł znaleźć komfortowy bezbolesny pozu.Tut nagle miał ochoty iść do toalety, od razu rzucili się już w pozycji siedzącej, zdałem sobie sprawę, że z powodu poszedłem do przepływu krwi jak pączek coś wpadło do unitaz.Ya próbował przyjrzeć się bliżej, co to było, ale żadna z którego zobaczyć nie udalos.cherez 02:00 dał mi innego pozostaje pi 2e. Ból w jamie brzusznej stał się bardziej umiarkowany. po jakimś czasie pozwolili mi iść po taxi domoy.V inspekcja jechał w fatalnym nastroju, nie chcę nikogo widzieć....Today 31,08 3 dni (sobota) jako tokogo żadne skrzepy, r mi wystarcza na około 4-5 godzin, kiedy mam w pracy, ale żołądek nadal ciągnie w dół, nie bolesny jak zwykle z menstruacją. Oczywiście jestem moralnie ciężko, siedzieć i czekać, kiedy wszyscy umierają, a nie do wytrzymania, płacz! Jestem bardzo zaniepokojony, że coś pozostało we mnie i trzeba oczyścić curette, nie pokoya.hotya czuję się zachowywać normalnie nie temperatura. na uzi 12,09 Właśnie, nie mogę się doczekać, kiedy mówię powitanie: „wszyscy jesteście dobrze”

Witam, zrobiłem magistra na początku sierpnia, cały lek jest przyjmowany przez system, który dał do lekarza, najpierw nie było jakieś pozycje, zaczynają wątpić, czy wszystko jest w porządku ze mną, po przyjęciu ostatniej tabletki, zaczęłam mieć bóle w dolnej części brzucha, jak skurcze trwały godzin 3, poszedł biały i żółty skrzep, ból minął, co miesiąc trwała 5-6 dni, na 10. dzień poszedł do USG, powiedział, że wszystko jest dobre, nie ma ciąży. Teraz miesiączka już się rozpoczęła i minęło już 13 dni. Czy to powinno być w ten sposób, czy co jest ze mną nie tak?

Drogie dziewczęta, kobiety, zanim wybierzesz metodę aborcji, jeśli to konieczne, zastanów się dobrze. Zaproponowano mi aborcję medyczną, a ja zgodził, wziął wszystko tak jak powinno być pod kontrolą Departamentu Ginekologii zav.ambulatornym, po przyjęciu ostatniej tabletki, jak powinno być, zacząłem skurcze, ale wyszło kilka bukietów i że wszystko jest zatrzymany, nawet przez tydzień były słabe wybór kawy, ale bardzo skąpe i zatrucie krwi dręczyły mnie przez cały czas, toshnilo.Cherez dwa tygodnie Doszedłem polegać na technice, zbadał mnie i rzucili się do USA, stwierdzono, że jajo płodowe wciąż rośnie i osiągnął 6 5 tygodni, a zarodki są zamrażane i nie są wizualizowane, w wyniku: Mam podwójny stres, zaplanowanej operacji, vospalenie.Horosho rozważyć wszystkie plusy i minusy. I, Boże, ocal nasze dusze i ocal nas od tego grzechu.

Dziewczynki, zanim podejdziesz do tego kroku, pomyśl 1000 razy. W wieku 19 lat urodziłem bliźnięta, karmienie piersią w wieku 8 miesięcy, dzieci dowiedziały się, że jest w ciąży. Jakie są dzieci, instytut, a jest ich tak wielu. Chociaż szczerze powiem, że nie chciałem, przekonał mój mąż, że jest przekonujący. Starsze i mądrzejsze... W znieczuleniu ogólnym w 6 tygodni na skrobanie. Śnię, że wpadam w fajkę i znajduję się w jasnym pokoju, ale jestem chłopcem. Ludzie, którzy są prawie wszyscy, chcą mojej śmierci... Nie rozumiem DLACZEGO? Co im zrobiłem?! Odrywają mi dłonie, nogi, mówią coś, dyskutują o sprawach domowych, ile krwi zostało... Jestem TAK chory! Rani mnie, ale nie mogę krzyczeć! Wtedy staje się bardzo łatwe i widzę siebie z boku, mogę przejść przez ściany, zawiesić się pod sufitem, jakie piękne niebo... I gwiazdy... I wszystko czarne, bardzo czarne, jestem w próżni. Jestem między niebem a drzewami, nie wiem, gdzie jestem. I nie obchodzi mnie to. Nie potrzebuję tych ludzi, tego świata. Światło. Światło na wprost, idź do światła. Teraz dowiaduję się, co jest na końcu tunelu, zatrzymuję moją babcię, która zmarła 15 lat temu. Przeciwnie, rozumiem, że to jest to, to jest jak chmura, jak pary... Mówi, że jeśli kroku przez drzwi tyłu nie wróci... powiedzieć, co nas czeka i że nie przetrwa z powodu drugiego aborcji... Jestem bardzo padayu.Stanovitsya bolesne i trudne do oddychania, jak gdyby płyta została ułożona z góry, I GŁOS ODDYCHANIA. Zbieram wszystkie siły i nie mogę... Dźwięk, jakby balon się pompował, staje się łatwiejszy, biorę oddech i otwieram oczy, a kobieta siedzi na mnie, zawodzę. Budząc się w pokoju z zakraplaczem rozumiem - tylko bzdury pod znieczuleniem nie będą śnić. Odchodzę bardzo ciężko. Napisałem dopiero następnego dnia. Na korytarzu usłyszałem, jak doktor rozmawia z pielęgniarką, zanim się obejrzy. Ta dziewczyna, której serce zatrzymało się... Przestało! BRED... To się stało, rozwiodła się z mężem, poszła na aborcję (bez snów), chociaż myślałam, że zrobię wszystko, co byłoby więcej, a on przebił gumową gumę. Dawno zrozumiał, rozwiedli się długo, ale... żałuję do dziś, choć było to głupek, ale musiałem dostarczyć... Od niego było 2 chłopców. Wyszłam za mąż i urodziłam jeszcze jednego. Umieściłem spiralę-pomocnika, odcięłem rurkę i pęknięcie jajka podczas operacji, druga rurka z dwoma kolcami i jajnik wyrosła na macicę i nie jest we właściwym miejscu. powiedział, że rurki oczyszczają, jajnik, by przyciąć i umieścić w miejscu... Dzieci Vobschem nie czekają. Pamiętam dwie aborcje, wstydzę się, nie, wtedy myślałem o czymś innym, choć moje serce wlewało się we mnie, ale wszyscy popełniamy błędy. Mówisz głupio? Nie, szczęśliwy! Cudowny mąż, dzieci. Tak, poród jest trudny, wiem wszystko, sam urodziłem bliźniaków. Jedna głowa, druga odwróciła się i miała tyłek, a trzecia była maniakiem - duża. A po tym wszystkim tak, chcę więcej! A jeśli córka? Prowadzę wszystko, nie powiem, że wierzę w Boga tak prosto, ale poszedłem do kościoła... Chłopaki, mam 5 miesięcy i mam bliźniaki! i bez operacji... A jednak zdałem sobie sprawę z jednej rzeczy - Bóg daje dziecku, Bóg daje i dziecko (nie ja naprawdę skzala). Pomyśl o tym, zanim zrobisz krok, który pożałujesz, to kwestia czasu. Życzę wszystkiego najlepszego! Świetna matka. Elena. 34g.

Dzień dobry. moja historia jest... po raz trzeci ożenił... syn z pierwszego małżeństwa, syn z drugiego małżeństwa, jej mąż zmarł przeszedł 4 lata 3 razy żonaty....zaberemennila (jak się okazało na tydzień przed ślubem), kiedy dowiedział się mieszaninę uczuć były jak dziecko i bała się po raz trzeci, a trzeci mąż... i nagle rozwód i że wszystkie dzieci z różnych papieży, jak ja jestem kumplem, jestem jakimś.... Cóż, w ogóle powiedziałam mężowi, on również nie był gotowy, choć ciąć mnie, że wciąż nie zrobić dziecku....voobschem postanowiłem mieć doświadczenie aborcji, niestety byłem... poszedł do recepcji po ślubie przyszedł z podróży Rozpocząłem moją agonię....2 tygodniowe analizy i wszystkie inne... w końcu zabrano mnie do MA. prawie 9nedel... co przeżyłem to horror... dobrze, że nie było w domu, a nie ktoś mogłem krzyczeć, ból jak przy porodzie... i jak pokolenia przeszły... pierwszy rozmaz początek....because godzin męki... wtedy moje wody płodowe i wyszedł gdzie zarazek... były to oczy i długopis... i wtedy łożysko, czy coś takiego... w godzinach 5 yvalivalis dużych skrzepów jak mięso...... dzisiaj... 7den Mazhit i ciągnie w żołądku. Włożyłem zarodek do pudełka i pochowałem na cmentarzu w grobie drugiego zmarłego małżonka. niech nie będzie w stanie uratować, ale przynajmniej nie mogę pomyśleć o pójściu do toalety... i zrobiłem to mojemu mężowi. teraz to, czego doświadczam emocjonalnie, nie przekazuje się w słowach....zobaczyć, że prawdopodobnie jest ze mną na zawsze. Niech Bóg wybaczy mi tak wielki grzech.

Witam, mogę doradzić Międzynarodowemu Centrum Chirurgii. Są bardzo dobrzy specjaliści. Sprawdzone doświadczenie.

Sam sobie nie wybaczę. Zrobiłem 2 razy MA. Depresja jest okropna. Jakie są szanse na to, że zajdzie we mnie w ciążę? Może ktoś wie, dziewczyny mi mówią

Miałabym aborcję medyczną. Pisanie i drżąc cały pamiętać (nie daj Boże Ty lub ktoś. Dziewczęta zachować głowami na ramionach !! Zamówiłem ginekologa antykoncepcyjne do reszty jajników (jak powiedział lekarz). Ale postanowiłem zadbać o siebie i zaczął pić witaminy. I nie pił, a po aborcji, straszny stres ja wszystko rozpada ((kupiłem w kompleksie apteka żeński „Lavita” witamin. doradzał znajomego, który widział, że miała problemy z włosami strasznie vypadyvali. w rzeczywistości, wiedziałem, że wszystko indywidualnie, ale witaminy i prawda czynią cuda. ​​"Po pierwszym kursie

Po tej samej aborcji, zajęło trochę czasu, aby odzyskać... sam wiesz, jaki stres jest dla ciała, to nie dzień lub dwa. Tak, nastrój był okropny, apatia okropna. Mój lekarz zalecił mi picie hormonów, a do niego jeszcze tabletki Levita, kompleks witamin i składników mineralnych, tak aby organizm wyzdrowiał jak najszybciej po tym.. Po tygodniu stało się zauważalnie lepiej, były siły do ​​zrobienia co najmniej, energia wzrosła. Tak, również ogólny stan ciała się poprawił.

Po tej samej aborcji, zajęło trochę czasu, aby odzyskać... sam wiesz, jaki stres jest dla ciała, to nie dzień lub dwa. Tak, nastrój był okropny, apatia okropna. Mój lekarz zalecił mi picie hormonów, a do niego jeszcze tabletki Levita, kompleks witamin i składników mineralnych, tak aby organizm wyzdrowiał jak najszybciej po tym.. Po tygodniu stało się zauważalnie lepiej, były siły do ​​zrobienia co najmniej, energia wzrosła. Tak, również ogólny stan ciała się poprawił.

Witam, powiedz mi, że wypiłam 29 od lekarza trzy tabletki, lekarz powiedział, że na dzień dzisiejszy zapyta mnie, gdy wszystko jest w porządku tylko rani dolny brzuch i skomli! Być może ta pigułka po prostu nie zadziała?

Wypił 10 tabletek ginestrilu na okres 8-9 tygodni. Krew wiała następnego dnia. Zmieniłem zdanie na temat aborcji. W szpitalu stwierdzono oderwanie łożyska o wysokości 3,5 cm, przebito 2 tygodnie w wyniku oderwania o 1,6 cm Jakie jest prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka?

Cześć wszystkim! Postanowiłem również napisać recenzję o MA, ponieważ myślę, że ten temat jest bardzo interesujący. U mnie też tak się rozwinęło, że było to z mężem w pracy w innym kraju, a ciąża nie mogła w żaden sposób uratować. Kiedy zobaczyli dwa paski na teście, nie myśleli długo i postanowili, że na razie nie mogą sobie na to pozwolić. Nawet po tym cierpiałem przez tydzień i martwiłem się, że znajdę wyjście, ale nie znalazłem nic poza aborcją. Wybrali MA jako najbezpieczniejszą ze wszystkich. Kupił tabletki, lekarz dał dokładne instrukcje i wziąłem pierwszą pigułkę we wtorek wieczorem o 9.20 rano. Następne cztery musiałem wziąć dokładnie 48 godzin później. Pierwsza tabletka nie wywołała poważniejszych reakcji, ale ból zaczął się na początku okresu menstruacyjnego. gotował się w jelitach, stolec stał się płynny, zawsze mam to przed początkiem M. Dwa dni później w tym samym czasie zacząłem pić pozostałe 4 tabletki w odstępie 10 minut. Po tym jak zasnęli przez krótki czas. Po około godzinie zacząłem. różowa krew, w małej ilości. Trzy wycieczki do toalety, ale nic specjalnego. Potem zasnąłem i obudziłem się dokładnie o jeden nad ranem z atakiem wymiotów. Wymiotowałem wymiotnie, a jednocześnie czułem, że coś ze mnie wyszło. Spojrzałem w uszczelkę coś jak mięso lub zakrzep krwi ciemny kolor. Czekaliśmy trochę dłużej, znowu było tak samo i pomyślałem, że to wszystko. Przyszedłem i zasnąłem spokojnie. Ale czułem, że zacząłem krwawić obficie, a nawet czułem, jak wykracza poza chodnik. Ponieważ byłem bezsilny i zmęczony, poprosiłem mojego męża, aby poszedł spać, a ona zasnęła. Nagle o czwartej obudziłem się, czując potrzebę toalety i wstałem. Była bardzo słaba i próbowała obudzić męża. Nie udało mi się, nie było zbyt wiele czasu. Podniosłem się oparty o ścianę i postanowiłem pójść do toalety, ale to był zły pomysł. Do toalety była tylko 5 metrów odległość, ale nie mogłem go pokonać i upadł tuż przy progu i wylałem kilka skrzepów krwi. Cała podłoga była we krwi i naprawdę dostałem histerii. Wtedy mąż obudził się i podniósł mnie do toalety, a ja zacząłem ryczeć. Byłem naprawdę przestraszony, myślałem, że tabletki działają mocniej i prawdopodobnie moja macica jest zerwana. Zadzwoniłem do mojego lekarza, przepisała leki, by powstrzymać krwawienie i uspokoiła mnie. Byłem absolutnie przerażony na śmierć. Kiedy mój mąż sprowadził mnie z powrotem do mnie, całe moje ciało bolało i czułem, że ostatnie siły mnie opuszczają. Modliłem się do Allaha o przebaczenie i prosiłem, aby nie zabierać mojego życia tak wcześnie. Powiedziała, że ​​chcę zobaczyć moje dzieci, o wiele więcej do zrobienia. Bałem się zasnąć myśląc, że umrę. Musiałem zadzwonić po karetkę, powiedziałem mężowi, że wezwał pogotowie i zdawał się tracić rozum. Siedział i patrzył na mnie bez wyrazu. W tych minutach nienawidziłem go. Zasnęłam, krew też obficie, całe moje łóżko było we krwi, także ubrania. Rano wysłałem go do apteki po leki i musiałam poczekać. Dostał Dicinon - aby powstrzymać krwawienie i zacząłem otrzymywać. W piórkowy dzień przed lunchem zaplamiono 4 okładziny przed obiadem i po tym, jak już wymieniłem je na pieluchy, widząc, że podkładki były mało przydatne. Drugi dzień był spokojniejszy, zacząłem apetyt i zacząłem przywracać siły. Widziałem dużo słodyczy. Dzisiaj jest trzeci dzień i mam nadzieję, że to będzie ostatni dzień, w którym leżę w łóżku. Tak to miałem.

Niestety przyjechałem też, aby zrobić. Miałem sztywną ciążę w wieku 4-5 tygodni. Dowiedziałem się o tym prawie w dniu 9. Sdelaoa pierwsze USG po 5 tygodniach uzist skaschala że wszystko jest dobrze, nie ma żadnych komplikacji. Potem w ciągu 8 tygodni znowu poszedłem i usłyszałem okropną diagnozę zamrożonej ciąży. I na pewno nie wierzę w to i poszedł kilka USG wykonane w innych lekarzy (diagnoza potwierdziła (Poszedłem do dobrej prywatnej kliniki i zaproponowano mi zrobić mA. Zgodziłem się, ponieważ jeszcze nie rodziły, i jak powiedziałam lekarzowi, że nie jest pożądane, aby skrobania. I Mogę powiedzieć, że minęło normalnie. Ból był znośny, oczywiście było dużo wydalin, ale kiedy wyszło jajo płodowe, czułem się tak lekki w moim żołądku.

Bardzo się martwię po, moralnie trudnym. Dusza boli. Żałuję, że to zrobiłem, nie wiem, czy potrafię zapomnieć i wybaczyć sobie. Urocze dziewczyny, kobiety, jeśli masz wątpliwości, czy opuścić to dziecko, czy nie, nawet o tym nie myśl! Zostaw to. Nie myśl o problemach, które uniemożliwiają pojawienie się dziecka. W moim przypadku dziecko okazało się niepotrzebne dla mojego ojca i popełniłem ten straszny czyn na emocjach. Pomyślałem, że urodzę dziecko i wstydzę się "przynieść" jego rodzicom. Ale dopiero teraz rozumiem, że wszelkie przeszkody można pokonać tylko wtedy, gdy dziecko żyje i ma się dobrze. Jeszcze raz, zachowaj ciążę, jestem pewien, że nie będziesz żałować.... Naprawdę mam nadzieję, że po przeczytaniu mojej recenzji, czyjeś życie zostanie uratowane. Całe zdrowie.

Cześć, Niestety, znajdowałem się w takiej samej sytuacji jak ty (Powiedz nam, proszę, jak rozwijało się twoje przyszłe życie?

Cześć, Julio! Powiedz nam, jak żyjesz i jak się czujesz po tak długim czasie po AI?

Chcę podzielić się pozytywnym doświadczeniem w trudnym wyborze kobiet w przypadku aborcji medycznej. Recenzje klinik w Moskwie, przeprowadzając tę ​​procedurę, pomogły dokonać właściwego wyboru. Zarejestrowała się w Centrum Zdrowia Kobiet na Kutuzovsky, lekarz Bezyuk Laura Valentinovna akceptowane. Taktownie wyjaśniła wszystko, co się wydarzyło, wykonała USG, aby potwierdzić okres ciąży (6 tygodni) i wyeliminować przeciwwskazania. Wybrał narkotyk, w moim przypadku jest to Francja, ale są rosyjskie pigułki, to ty decydujesz, co wziąć. Nie bierz czasu na rehabilitację po aborcji przeprowadzanej w tym ośrodku. W końcu jest tak ważne, że wszystko idzie bez konsekwencji, a Ty możesz zajść w ciążę i urodzić dziecko. Ogólnie byłem zadowolony zarówno z lekarza, jak i wyniku. Radzę wszystkim poszukać przyzwoitej kliniki. Powodzenia!

MA skąd to rok temu, nie pamiętam jak Piła tabletki.Edinstvennoe pamiętać, że po ostatniej tabletki udał obfite miesięczne (zmiana 3 klocki maxi na godzinę) Brzuch lekko wyciągnięte, a potem postanowił iść pod prysznic i nie wypadł z moim krwawym kawałek białego -Żółty, od razu wiedziałem, że to embrion.Kogda piła dużo płacze, płacze prosto, moralnie trudno jest zobaczyć to wszystko na nic bylo.No 2 lata dnya.U Myung 4-5 nedel.Kto mówi, że ból piekła, w miałem żadnego bólu, trochę plecy i brzuch i pociągnął wszystko i jeszcze trochę chory i vse.Bolshe boyala